MonAmi.bg

Продукта бе добавен в кошницата

Vichy

Сортиране по: Име на продукт | Цена
За Vichy

Вълшебната вода на Vichy

Повечето хора не знаят много за историята на Vichy, освен че могат да си купят висококачествена дерматологична козметика в аптеките, която съдържа термална вода от минералните извори във френския град Виши (Vichy). Основаната през 1931 г. компания Vichy cosmetics днес е лидер по продажбите на медицинска козметика в Европа, а продуктите на Vichy се предлагат в 67 страни по света. Понастоящем компанията Vichy cosmetics се притежава от козметичния гигант L’Oreal.
Историята на Vichy започва в градчето Виши, разположено на брега на р. Алие в Централна Франция. Горещите минерални извори на Виши бързо го превръщат в един от най-проспериращите спа-курорти в Европа. Освен като курортен град, Виши е известен и с производството на бутилирана минерална вода, лекарства, облекла и козметика. Термалната вода Vichy е била призната от лекарското съсловие заради лечебните си свойства още през ХVІІ век. Неслучайно всички продукти на Vichy Cosmetics включват в състава си тази термална вода, която съдържа 17 вида минерални соли и микроелементи. Термалната вода Vichy отдавна се слави с нейните успокояващи и противовъзпалителни свойства. Макро- и микроелементите играят голяма роля в ензимните процеси на кожата, като нормализират нейния баланс и засилват естествените й защитни механизми. Съдържащата термална вода козметика на Vichy прави кожата по-свежа и мека, по-еластична и устойчива на вредните влияния на околната среда. През 1931 г. д-р Халер открива терапевтичните свойства на термалната вода във Виши, която лекува дори открити рани и, убеден, че истинската красота се крие в здравата кожа, предлага тази вода да се влага в козметични продукти.
Козметиката на Vichy предлага пълната гама от най-напредничави технологии за грижа за кожата, които са насочени към възвръщане на естественото здраве на кожата и самовъзстановяването й. Всички продукти на Vichy са създадени под насоките на квалифицирани медицински лица.
Козметиката на Vichy включва продукти за грижа за кожата на лицето и тялото, грижа за косата, слънцезащитни продукти, автобронзанти, грижа за кожата на мъжа и различни почистващи продукти за лице и тяло. Лабораториите на Vichy работят в сътрудничество с международно признати дерматолози, за да демонстрират ефикасността и безопасността на продуктите си. Извънредно високото качество на съставките, използвани в козметиката на Vichy се допълва от последните технологични иновации на дерматолозите. Тези съставки са много и различни, но общото им качество е, че чрез употребата Vichy им цели да даде най-доброто на клиентите си. Салициловата киселина например редуцира акнето, комедоните (черните точки), милиумите, белезите от акне и видимо изчиства несъвършенствата по кожата. Витамин С като един мощен антиоксидант действа едновременно в дълбочина и на повърхността на кожата и помага за нейния сияен вид. Сфинголипидите подобряват защитната функция на роговия слой на кожата като попълват запасите от липиди в кожата и осигуряват незабавно облекчение за сухата опъната кожа. При създаването на различните продукти са вложени и много други съставки, които правят успешна мисията на Vichy: да предотвратява и да коригира вече налични проблеми на кожата като дехидратация, суха кожа, бръчки, портокалова кожа и др. Основани от лекар и козметолог, лабораториите на Vichy специализират в грижата за кожата повече от 70 години.
Козметиката на Vichy се препоръчва от дерматолози, фармацевти и козметици, тъй като продуктите на Vichy са тествани от дерматолози върху чувствителна кожа, хипоалергенни са и са некомедогенни.