MonAmi.bg

Продукта бе добавен в кошницата

Парфюми

Сортиране по: Име на продукт | Цена

За Парфюми

Знаем ли всичко за парфюмите?

Много мъже и жени по целия свят възприемат използването на парфюми като един от най-лесните и приятни начини, който позволява на човек да се „поглезва” редовно. Удоволствието от нанасянето на парфюми или ароматизирани масла може да бъде много интимно, но в същото време и експресивно, тъй като и човекът, който си е сложил хубав парфюм, и хората около него, се наслаждават на уханието.
Всички парфюми ( parfumi ) проникват в човешкото тяло през порите и химичните процеси в организма спомагат за удължаването на ефекта от уханието им. Не е задължително всички парфюми ( parfumi ) да ухаят еднакво добре на всеки, защото взаимодействието между парфюма и тялото може да предизвика различни олфакторни усещания в различните хора заради техния собствен хормонален баланс.
Вземането предвид на индивидуалната химия на тялото е много важен фактор, когато купуваме парфюми ( parfumi ) или възнамеряваме да си направим персонален аромат. Също трябва да имаме едно на ум, че един парфюм може да мирише хубаво, когато е напръскан върху лентичката в магазина, а да не мирише толкова добре, когато е напръскан върху тялото. Затова е добре всички парфюми ( parfumi ) да се пробват върху тялото им преди закупуването им. Лесен начин да разберете дали даден парфюм е подходящ за Вас, е да напръскате малко от вътрешната страна на китката и да постоите така. След няколко часа ще знаете със сигурност дали избраният парфюм е правилният за Вас.

Въпреки многообразието от парфюми ( parfumi ), има няколко начина, по които можем да разпознаем добрите парфюми ( parfumi ):

1. Трябва да сте в състояние да помиришете уханието на парфюма веднага след нанасянето му.
2. Всички добри парфюми ( parfumi ) излъчват аромат и се променят във времето през трите основни фази на изпарението на аромата. При хубавите парфюми ( parfumi ) човек е в състояние да усети основните нотки часове, след като са изпарили връхните и сърдечните им нотки.
3. Ароматът на добрите парфюми ( parfumi ) се усеща забележимо в пространството, около човека, който ги слага.
4. Добрите парфюми ( parfumi ) обикновено са трайни. Способността им излъчват аромат с часове обикновено говори за една добре структурирана парфюмна композиция.


Знаете ли, че:

1. Диетите, начинът на живот и взимането на различни медикаменти може да повлияят върху обонянието.
2. Жените имат по-добро обоняние от мъжете.
3. Обонятелната памет при хората е по-силна от визуалната и вкусовата памет.
4. Обонянието е по-остро следобед. Затова втората половина на деня е по-подходяща, когато искаме да пробваме различни парфюми ( parfumi ).
5. Обонянието отслабва с течение на възрастта.
6. Всички парфюми ( parfumi ) траят по-дълго върху мазна кожа, отколкото върху суха.


Трайност на парфюмите

Като цяло, колкото е по-висока концентрацията на ароматични масла в дадени парфюми ( parfumi ), толкова са по-трайни и имат по-тежък аромат. Най-концентрирани и силни са чистите парфюми (Perfume), парфюмните води (Eau De Parfum) са малко по-леки, последвани от тоалетните води (Eau De Toilette). С най-ниска концентрация и трайност са одеколоните (Cologne) и спрейовете за тяло.Как да нанасяме правилно парфюмите?

1. За най-добър ефект всички парфюми ( parfumi ) трябва да се нанасят върху точките, където се усеща най-силно пулсът. Не забравяйте да сложите парфюм върху вътрешната част на лактите и китките, и зад ушите.
2. Напръскайте малко от парфюма във въздуха и преминете през парфюмния облак, който се е образувал.
3. Ако сте жена, напръскайте малко от парфюма върху памучно тампонче и го пъхнете в сутиена. По този начин парфюмът се освобождава постоянно и продължително заради топлината, която излъчва тялото.