MonAmi.bg

Продукта бе добавен в кошницата

Дамски парфюми

Сортиране по: Име на продукт | Цена

За Дамски парфюми

Нашата класация на 5 от най-добрите дамски парфюми на всички времена

Най-добрите дамски парфюми на всички времена не са задължително най-скъпите като цена. В действителност това са най-популярните дамски парфюми, които оставят завинаги следи в паметта ни. Това са дамски парфюми, които сме в състояние безпогрешно да разпознаем във вселената от аромати, която ни заобикаля, дори и да не знаем името им. Във своеобразната класация на пет от най-популярните дамски парфюми участват ухания, станали емблематични както сред жените, така и сред мъжете.
1. Безспорно най-известният дамски парфюм е Chanel No.5. Това е първият парфюм, лансиран от френската модна къща за висша мода Chanel през далечната 1921 г. Днес едва ли има човек, който да не е чувал за Chanel No.5, а на всеки 55 секунди някъде по света някой си купува флакон от този парфюм, заел челна позиция сред най-добрите дамски парфюми на всички времена. Композиран като семпъл флорален аромат, подсилен от омайващото ухание на мускуса, Chanel No.5 се превръща в любимия парфюм на модерните жени през 20-те години на миналия век, които са били отегчени до смърт от баналните дамски парфюми с мирис на роза или лавандула, популярни по онова време.
2. Един от енигматичните дамски парфюми за цяло поколение на дръзки и освободени жени, изразяващи без свян сексуалността си, е Envy Me на Gucci. Това е един от първите дамски парфюми, лансирани от модната къща Gucci. Неслучайно Envy Me е описван накратко като „търсещ внимание” парфюм. Никой не може да игнорира оптимистичното му и всепроникващо ухание, обвиващо притежателката на Envy Me с аурата на жена, излязла „на лов”.
3. Един от най-популярните дамски парфюми на Dior безспорно е Dune. Този великолепен парфюм, любим на милиони жени по света, е лансиран през 1991 г. Този парфюм с преобладаващо дървесни нотки на дъбов мъх и сандалово дърво, потопени във ванилия и кехлибар предизвиква притежателката си да се потопи във въображението си, където мечтите стават реалност.
4. Лансиран през 2001 г., Light Blue на Dolce&Gabbana вече се е превърнал в класика сред най-харесваните дамски парфюми. Носещ прохладната свежест и лазурната синева на чиста морска вода, Light Blue на Dolce&Gabbana омагьосва сетивата със сицилиански кедър, синчец кехлибар и мускус.
5. Макар и единот последните парфюми на GiorgioArmani, La Femme Bleueе един от най-добрите „пикантни” дамски парфюми, създавани някога. La Femme Bleue на Armani е един опасно изкусителен и мощен аромат, въплътил мириса на пустинята и нейната необятност. Страхотно интензивен, този лимитиран парфюм на Armani е доминиран от уханието на ириса, омекотено от нежните нотки на какаото.
Създадени по различно време, тези дамски парфюми към днешна дата са класика, всяка почитателка на парфюмите може да пробва, без риск да бъде разочарована.