MonAmi.bg

Продукта бе добавен в кошницата

Козметика за лице и очиКатегории:

Сортиране по: Име на продукт | Цена

Промоции
За Козметика за лице и очи

Какво трябва да знаем за козметиката за лице?

Психолозите казват, че косата, очите и тенът на лицето са най-забележимите елементи от външния вид на всеки човек. Косата може да бъде подстригвана по различен начин и да се промени нейният цвят, цветът на очите също може да бъде променян посредством цветни лещи, но само висококачествената професионална козметика за лице може да подобри тена на лицето и да го направи по-естествен и красив.
Известно е, че кожата на лицето е извънредно чувствителна към загубата на витамини. В днешно време е много трудно да задоволим нуждите от витамини на организма си само чрез ядене на плодове и зеленчуци. От друга страна все още не е установено дали синтетичните витамини напълно може да заместят естествените от храната. Но във всички случаи витаминните нужди на организма трябва да бъдат задоволени, а по какъв начин ще стане това, е въпрос на личен избор и възможности.
Най-необходимите витамини за красотата и здравето на кожата са витамин А, Е и особено витамин С.
Добрата козметика за лице е надежден помощник в борбата за красива кожа и забавянето на естествените процеси на стареене. Колкото повече витамини съдържа дадена козметика за лице, толкова по-голям е шансът кожата на лицето ни да изглежда здрава и красива.
Най-добрият избор за домашна грижа за кожата на лицето е професионалната козметика за лице. По правило витамините представляват поне 5% от състава на професионалната козметика за лице. Това количество е повече от достатъчно за ежедневните нужди на кожата от витамини.
Професионалната козметика за лице обикновено е създадена за отделен тип кожа и не всеки продукт може да бъде използван върху всеки тип кожа. Най-добрата козметика за лице е тази, която е подходяща за Вашия тип кожа. Понякога изисква време, за да се разбере какъв е типът кожа, но най-общо той зависи от активността на мастните и потните жлези.
Съществуват 4 основни типа кожа: нормална, мазна, суха и комбинирана. Желателно е преди да си купите крем за лице, маска или друг вид козметика за лице, да знаете какъв точно е Вашият тип кожа. Ако не сте сигурни, можете да потърсите информация в интернет или от квалифицирани лица като козметици и дерматолози. Само при това положение може да сте сигурни, че избраната козметика за лице е най-подходящата за Вас.
Всяка програма за грижа за лицето включва 4 стъпки, независимо от типа на кожата: почистване, овлажняване, подхранване и защита. За почистването на лицето е най-добре да използвате лосион, тоалетно мляко или друг вид почистваща козметика за лице на същата марка продукти, които използвате за овлажняването, подхранването и защитата. Професионалните линии козметика за лице на качествените марки съдържат взаимнодопълващи се продукти, които усилват взаимно действието си, ако се използват правилно. Освен почистващи продукти, професионалната козметика за лице включва подхранващи продукти, защитаващи кожата маски за лице, кремове за лице и специални серуми.
Природните средства за грижа на лицето не противоречат на професионалната козметика за лице. Спокойно може да използвате минерална вода, билкови отвари, плодови и зеленчукови сокове в борбата за красива кожа. Единствено трябва да имате предвид, че дори и преди третирането с природна козметика за лице, кожата трябва да е идеално почистена от грим и замърсявания.